Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Badalona presenta la nova Junta Local de l’AECC-Catalunya contra el Càncer que ajudarà a potenciar els serveis que l’associació ofereix a la nostra ciutat

Comparteix


02/07/2018 11:00 PM - sanitat

Des del 2012, l’associació, a través d’un Conveni amb BSA, ofereix suport psicològic hospitalari i a domicili per pal·liatius al Centre Sociosanitari El Carme

Avui dijous 8 de febrer, a les 18 hores, la sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona acollirà la presentació oficial de la nova Junta Local de Badalona de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, amb una conferència que té per títol El codi europeu del càncer, coneixes els 12 consells per prevenir el càncer? i que serà impartida per la psicòloga Mònica Granados. L’acte comptarà amb la presència de Francesc Ribot, 5è tinent d'Alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva; Elena Baena, presidenta d’aquesta nova Junta Local, i la Dra. Cristina Iniesta, membre del Consell Executiu de la Junta Provincial de l’AECC de Barcelona.

La nova junta Local de Badalona de l’AECC ajudarà a reforçar les tasques d’informació sensibilització i prevenció del càncer adreçades a la ciutadania, un dels objectius que el Servei de Salut de l’Ajuntament vol potenciar durant aquest any 2018. En aquest sentit, una de les primeres actuacions previstes és la campanya de prevenció del Càncer de Colon coincidint amb el Dia Mundial que se celebra el pròxim 31 de març. Amb aquesta campanya es vol conscienciar de la importància de participar en el Programa de Detecció precoç del Càncer colorectal, que s’està portant a terme a Badalona des de fa 2 anys.

La nova junta també vol reforçar la participació i col·laboració de l’associació en campanyes preventives i de reducció dels riscos associats al tabaquisme, el càncer de pell i de mama.

El regidor Francesc Ribot considera que els objectius de la nova junta i el treball conjunt amb el Departament de Salut de l’Ajuntament de Badalona són molt positius per la ciutat. “El treball de les entitats és fonamental per promoure l’educació sanitària i permet millorar els suport a les famílies” assegura Ribot.

Suport psicològic

Una de les principals activitats de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a Badalona és el servei de suport psicològic hospitalari i a domicili per a malalts de càncer en el procés final de la vida, així com a les seves famílies. Aquest servei s’ofereix en la Unitat de Cures Pal·liatives i en el PADES del Centre Sociosanitari El Carme de Badalona, gràcies a un conveni entre l’associació i el BSA (Badalona Serveis Assistencials).

Aquesta col·laboració va iniciar-se el 2012 i gradualment s’han incrementat les hores de servei. El balanç d’aquesta experiència és molt positiu, ja que s’han realitzat visites a 82 a pacients ingressats en UCP (Unitat Cures Pal·liatives) i 87 familiars, i s’han dut a terme més de 100 intervencions a domicilis (uns 40 pacients i uns 75 familiars).

Badalona, 8 de febrer de 2017