Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Terratrèmol a Haití


Ajut humanitari i d'emergències

Terratrèmol Haití


Davant la greu catàstrofe que va patir Haití a causa del terratrèmol de 7,3 graus i que va afectar el país el passat mes de gener de 2010, l’Ajuntament de Badalona va fer una aportació econòmica de 5.000€ per tal de donar resposta a través de projectes d’emergència i postemergència.

L’epicientre del terratrèmol es va situar en una de les zones més poblades del país i de més gran vulnerabilitat. Alguns dels municipis més afectats, van ser Port-au-Prince, Pétit Goave i Grand Goave, Léogane, Grassier, Carrefour i Miragoane.

Una part dels fons aportats es van canalitzar a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que destina les aportacions de tots els ajuntaments catalans a un projecte de reconstrucció acordat en el sí del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència (CCAHE).

La resta es va destinar al projecte endegat per l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP), una entitat membre del Consell de Solidaritat i Cooperació de Badalona que treballa des del 1991 a Haití i que per aquesta ocasió, va coordinar els seus esforços amb Creu Roja i Nacions Unides per tal de contribuir als primers passos d’emergència a la regió afectada.

Altres accions empreses per l’ajuntament i en favor de la recaptació de fons, van consistir a donar suport a actes d’iniciativa ciutadana i a publicar els números de compte d’altres ONG que tenen projectes a la regió.


Comparteix