Cercador
V3.27
Menu
Ets a:

El projecte “Èpica i Singular” finalitza dijous amb una exposició i un espectacle multidisciplinari realitzat pels alumnes que han rebut formació de la Fura dels Baus

Comparteix


07/16/2017 10:00 PM - economiaculturaocupaciótreball

Des del mes de febrer 30 joves en situació de desocupació han participat en aquest innovador projecte a Badalona

Aquest pròxim dijous, 20 de juliol, a partir de les 21 hores, a les instal·lacions de la Fundació Laboral de la Construcció de Badalona (avinguda de la Comunitat Europea, 32), es posarà punt final al projecte “Èpica i Singular”, una iniciativa promoguda per l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona, la Fura dels Baus i la Fundació Laboral de la Construcció. L’acte, que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, consistirà en una mostra/exposició i un espectacle multidisciplinari per part dels alumnes que hi han format part.

La línia d’ocupació del projecte ha consistit en treballar una sèrie d’habilitats i competències, preparant entre tots els joves participants un projecte artístic guiats tant per La Fura dels Baus com per altres professionals de les arts escèniques, la ciència i la tecnologia que hi han col·laborat.

Durant les darreres setmanes del procés s’ha comptat, per exemple, amb dos cuiners de l’àrea d’I+D del restaurant Mugarits d’Errenteria de Guipúzkoa, el Berklee College of Music i tècnics del Massachusetts Institute of Technology que junts han explorat noves formes de combinar la gastronomia, la ciència, la tecnologia i el so amb la dimensió performativa del teatre, a més de mostrar als alumnes maneres de treballar i desenvolupar conceptes que els eren desconeguts.

A aquestes actuacions se’ls hi ha d’afegir l’aprenentatge de tècniques audiovisuals i d’especialitats de la construcció relacionades amb l’espectacle (treballs verticals, muntatge d’estructures i bastides, etc.).

El projecte també ha incorporat una línia d’emprenedoria que ha ofert als joves recursos d’assessorament i acompanyament per facilitar la posada en marxa de projectes empresarials i d’autoocupació, tant en el sector de les indústries creatives com en el de la construcció.

Aquesta experiència d’ocupació, subvencionada pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels programes de “Garantia Juvenil”, i en la qual han participat 30 joves d’entre 18 i 29 anys, ofereix un treball d’habilitats i competències personals i professionals en un escenari bastant diferent al que fins ara estaven habituats.

Únicament es podrà assistir a l’esdeveniment si es disposa d’invitació, ja que l’aforament de l’espai és limitat.

Badalona, 18 de juliol de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat