Cercador
V3.22
Menu
Ets a:

Les persones que participin en els Plans d’Ocupació a Badalona rebran un salari mínim de 1.000 euros

Comparteix


04/21/2017 10:00 AM - economiaocupaciótreball

Sindicats i Ajuntament de Badalona han acordat la millora de les condicions retributives dels participants dels plans de formació o de treball

L’Ajuntament de Badalona i els sindicats amb representació a l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) han acordat la millora de les condicions retributives de les persones en situació d’atur que participin en els diferents Plans d’Ocupació. El salari base, mínim, serà de 1.000 euros en les contractacions de sis o dotze mesos.

L’acord relatiu a la contractació de persones en situació d’atur que participin en qualsevol pla d’ocupació de l’Ajuntament o de qualsevol altre organisme municipal beneficiarà als usuaris ja sigui de plans d’experiència laboral com de formació.

La durada de les contractacions, que es vehiculen mitjançant l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), serà d’un mínim de sis mesos i un màxim de dotze. L’objectiu de l’acord entre sindicats i Ajuntament reflecteix una millora de la qualitat de les retribucions tot i que no suposaran cap increment de la despesa pressupostària. Els recursos econòmics provinents dels plans d’ocupació per a les properes convocatòries 2017-2019 es distribuiran amb les noves condicions, reduint, si cal, el nombre de contractacions.

Les persones, en situació d’atur i en alguns casos que han exhaurit les prestacions de subsidis, que participin en els plans d’ocupació tindran garantit un mínim de 1.166 euros brut mensual (14.000 euros anuals) fins a 1.516 euros brut mensual (18.200 anuals). A la finalització del contracte, les persones que participen en els diferents programes de plans d’ocupació tindran dret a percebre una indemnització equivalent a la part proporcional de la quantitat que resultar d’abonar dotze dies de salari per cada any de servei.

Els llocs de treball ocupats en virtut de la convocatòria dels diferents programes de plans d’ocupació no correspondran, en cap cas, a llocs estructurals i han d’estar relacionats directament amb l’interès social que persegueixi el projecte.

El 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Mañas ha manifestat que “la signatura d’avui no és un acord d’intencions, és un acte de justícia, estem satisfets d’acomplir el compromís i una vella reivindicació sindical que les persones que es formin o treballin als plans d’ocupació rebin un salari mínim de 1.000 euros mensuals”.

Badalona, 21 d’abril de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat