Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Inundacions al Pakistan


Ajut humanitari i d'emergències

Inundació Pakistan


L’ajuntament de Badalona va comprometre una aportació econòmica inicial per tal de contribuir a pal·liar els efectes de les inundacions al Pakistan causades pel desbordament del riu Indus en diferents punts del seu curs i va donar suport a les iniciatives ciutadanes que s’organitzaren per recaptar fons.

Segons el balanç de les Nacions Unides la tragèdia ha deixat entre 15 i 20 milions de persones afectades que necessiten de manera urgent menjar, allotjament i atenció mèdica. Es calcula al voltant de 300.000 vivendes malmeses, més de 550.000 Hectàrees de cultiu inundades, i perdudes les reserves i provisions alimentàries guardades a les cases. Els danys són ja d’un abast tan important com els provocats pel Tsunami. Les províncies més afectades són les de Khyber Pakhtoonkwa (KPK), Balutxistan, Punjab i Sindh.

Precisament de la regió del Punjab procedeixen bona part dels ciutadans de Badalona originaris del Pakistan. Per aquest motiu, la regidoria de Ciutadania i Convivència està en estret contacte amb els representants de les comunitats pakistaneses, per tal d’oferir el seu suport i ajut.

Els projectes en els que participa l’Ajuntament a través del Fons Català de Cooperació i que s’acorden en el marc del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència són principalment de reconstrucció d’infrastructures i equipaments bàsics afectats, pal·liar els dèficits per la manca d’aigua potable i d’aliments bàsics, així com impulsar la futura reconstrucció de les regions afectades.

Imatge abans de la inundació imatge després de la inundació


Comparteix