Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Mesures d’estalvi i d'eficiència energètica  • Utilitzeu bombetes de baix consum i fluorescents.

  • Aprofiteu al màxim la llum natural. Eviteu tenir encesos els llums inútilment.

  Pinteu les habitacions de colors clars per augmentar-ne la lluminositat.

  Eviteu d’obrir massa sovint el frigorífic i el congelador; no poseu els aliments calents dins la nevera i eviteu tenir el frigorífic i el congelador prop del forn o la calefacció.

  Milloreu l’aïllament tèrmicament de la vostra llar (finestres de doble vidre, tancament de portes... ) i ajusteu el termostat a uns 19-21ºC a l’hivern i 25ºC a l’estiu.

  • Quan compreu electrodomèstics mireu que siguin eficients; tots estan classificats de més a menys eficients mitjançant una lletra de la A (els més eficients) a la E (menys eficients). Podeu obtenir més informació a la pàgina web de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), on hi ha informació específica sobre l’etiquetatge energètic.

AJUTS ECONÒMICS PER A MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Anualment, l’ICAEN convoca uns ajuts econòmics destinats a subvencionar parcialment actuacions per a la millora de l’eficiència energètica tant d’habitatges particulars com d’edificis plurifamiliars i del sector terciari. Aquests ajuts s’engloben dins del marc de l’anomenat Pla Renova’t.

Existeixen diferents línies de finançament. Per una banda, amb el Pla Renova’t de finestres es fomenta la substitució dels tancaments exteriors per d’altres tèrmicament més eficients. Aquest ajut també s'aplica a la incorporació o substitució de sistemes de protecció solar de la mateixa obertura. El Pla Renova’t d’enllumenat per a comerços incentiva la substitució de l'enllumenat interior de comerços i altres establiments de cara al públic per tecnologies més eficients. L'ajut també s'aplica a la incorporació o substitució de sistemes de control i de regulació de l'enllumenat i detectors de presència entre d'altres. Finalment, el Pla Renova’t de calderes, electrodomèstics i aires condicionats promou la introducció d'equips eficients en el sector domèstic mitjançant l'atorgament d'ajudes als titulars que canviïn un electrodomèstic per un altre de classe A+ o superior que figuri en la classificació establerta per l'IDAE, o bé una caldera per una altra de condensació, o bé el seu aparell d'aire condicionat actual per un altre amb una qualificació energètica classe A.

A la web de l’Ajuntament de Badalona s’anuncien de manera habitual les convocatòries del Pla Renova’t per tal de fer-ne la major difusió possible i fomentar així l’estalvi energètic del municipi, un dels objectius principals del Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible. Per a informació més actualitzada i detallada sobre el Pla Renova’t de l’ICAEN us podeu adreçar al telèfon de la Generalitat de Catalunya, el 012, o bé al web del Pla Renova’t (www.plarenovat.cat).


Comparteix