Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Espais de l'Escola de NaturaPer a realitzar el conjunt d’activitats l’escola disposa dels següents espais:

  - Aules de treball. Dues sales àmplies i lluminoses amb taules grans i bancs de fusta situades a peu pla. Tenen capacitat per un grup-classe (unes 30 persones). S’utilitzen com a espais de treball, ja sigui per als alumnes o per a la realització de cursos, i com a sales multimèdia.

  - Aula-cuina. Espai ampli que consta d’una cuina gran i dues piques amb aigua calenta. Disposa de bancs de fusta i àmplies taules preparades específicament per a treballar amb aliments. També hi ha una nevera. Aquesta aula s’utilitza per a la realització dels tallers de transformacions i comunica directament amb els patis d’esbarjo per tal de facilitar els moviments d’alumnes per l’escola.

P.F.Grup d’alumnes treballant a l’aula-cuina
D.Grup d’alumnes d’entre 9 i 10 anys treballant a l’aula-cuina amb els seus professors.

  - Laboratori. Espai situat a peu pla amb taules grans de fusta i tamborets de laboratori. Disposa de dues àmplies piques i un llarg taulell de marbre. Està preparat per a mantenir aquaris i terraris i per a treballar amb lupes i microscopis. És el lloc on es realitza part del taller de la bassa.

  - Biblioteca. Sala acollidora amb una taula gran, un ordinador i línia telefònica. És el lloc de consulta i petites reunions. Disposa d’un fons bibliogràfic especialitzat en flora i fauna, agricultura ecològica i temes relacionats amb el medi ambient.

  - Lavabos. L’Escola disposa de dos lavabos de nova construcció amb vàters i piques per rentar-se les mans.

  - Jardí de plantes aromàtiques. Espai enjardinat, contigu a les zones d’esbarjo, amb 16 varietats de plantes aromàtiques mediterrànies que s’utilitzen en el taller d’elaboració de cosmètics.

  - Espais d’esbarjo. 2 espais exteriors amb gespa, grans i solejats destinats a l’esbarjo dels nois i noies. Hi ha diverses varietats d’arbres fruiters: cirerers, llimoners, pomeres, magraner, prunera, ametller, tarongers, caqui i olivera.

  - Saleta del rusc d’abelles. En aquest espai hi ha instal·lat un rusc d’observació, de fusta i vidre. Disposa de plafons informatius per a donar a conèixer l’estructura d’un rusc i la vida de les abelles.

  - Horts escolars. Espais que es cedeixen als centres escolars que ho sol·licitin per a conrear-los durant el curs escolar. Els camps estan preparats per a la sembra ecològica i disposen d’aigua a l’abast per a regar amb facilitat.

  - Hort de l’Escola de Natura. Hort ecològic en el qual es conreen hortalisses pròpies de la zona mediterrània, durant tot l’any. S’ofereix a les escoles per a realitzar-hi visites educatives. Estructura de cavallons acotxats amb instal·lació de reg gota a gota.

  - Bassa. Bassa artificial rodejada de vegetació autòctona i dissenyada específicament per a la cria d’amfibis, rèptils i altres espècies animals i vegetals. És on es realitza part del taller de la bassa.

  - Umbracle. Espai destinat a la germinació i al manteniment de planta autòctona forestal . Disposa de rec automàtic.

  - Jardí de papallones. Espai de 150 m2, creat per un grup d’alumnes de Batxillerat de l’IES Pompeu Fabra durant un treball de recerca el curs 2004-05. En aquest jardí actualment s’hi troben 60 espècies vegetals autòctones i de jardineria , atractives per les papallones i les seves erugues. L’objectiu del jardí es preservar la biodiversitat dels insectes.

  L’equipament consta a més d’una taula i bancs de fusta, una petita bassa i un espai per plafons amb les diferents espècies que es poden observar.


Comparteix