Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Els alumnes de l’Escola Miguel Hernández de Badalona són els primers que faran la ruta “Camins de salut”

Comparteix


06/15/2017 10:00 PM - educaciómedi ambientsanitat

Aquesta iniciativa pretén fomentar els hàbits de vida saludable a través d’un passeig pel patrimoni urbà-natural de la ciutat

55 alumnes de 4t, 5è i 6è de l’Escola Miguel Hernández faran, aquest dilluns, 19 de juny, pel matí, l’itinerari “Camins de salut” pel parc de la serralada de Marina. Aquest és el primer grup escolar de Badalona que fa aquesta ruta.

“Camins de salut” va néixer de la col·laboració entre l’Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat de Badalona, el parc de la serralada de Marina i DKV Seguros, amb la voluntat de fer valdre el patrimoni urbà i natural de la ciutat mentre es difonen hàbits de vida saludables entre la població.

La ruta és de tipus urbana-rural que discorre per la trama urbana de Badalona i la serralada de Marina. Aquest itinerari té una longitud d'aproximadament 9 quilòmetres, podent triar si fer la ruta sencera o només alguns dels seus trams, fomentant així els hàbits que recomana l'OMS.

“Camins de salut” és una ruta que s'inicia a l'estació de tren de Badalona passant per la plaça de Pompeu Fabra. Puja a través de la rambla de Sant Joan fins al parc de Montigalà i, des d'aquí, s’accedeix al parc de la serralada de Marina passant per sota de la B-20. Un cop al parc es passa pel Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i finalitza a Can Ruti.

Beneficis físics i emocionals de caminar

Els avantatges de caminar són molts i la seva realització és altament recomanada per a tota la població independentment de l’edat. Es tracta d’una activitat que permet entrenar les articulacions sense perjudicar-les, tonifica la musculatura i controla el colesterol i el risc de diabetis.

D’aquesta manera, s’eviten malalties com l’artrosi, es millora el reg sanguini del cervell cosa que afavoreix el rendiment intel·lectual (molt aconsellable per nens i estudiants) i enforteix la memòria dels més grans.

L’OMS recomana realitzar un mínim de 60 minuts diaris d’activitat física, en el cas de la població infantil i adolescents, i de 30 a 60 minuts al dia en la població adulta per, entre altres molts beneficis, lluitar contra l’obesitat. En aquesta recomanació s’emmarca el projecte “Camins de salut”, una de les accions de l’Instituto DKV de la Vida Saludable, creat per promoure la millora de la salut i la vida de la població mitjançant la divulgació d’informació i la formació orientada a inculcar hàbits de vida saludable.

Recomanacions per a la realització de la ruta

Com en tota activitat física és aconsellable dur a terme una preparació prèvia a la seva realització, de tal manera que aconseguim un rendiment òptim de l’exercici i evitar possibles contratemps. Així, al començar el camí s’ofereixen algunes recomanacions a tenir en compte abans de començar la ruta, com portar roba i calçat còmodes, protegir-se del sol amb crema protectora i, en cas de ser necessari, utilitzar gorra. Realitzar la ruta en companyia sempre serà millor o, del contrari, tingueu el telèfon a mà. No és aconsellable realitzar l’exercici immediatament després de menjar i s’ha de realitzar un escalfament previ per evitar possibles lesions.

Un cop començat l’exercici físic es pot augmentant el ritme progressivament; mantenir la respiració pausada durant tot el període d’exercici; beure aigua durant tot el trajecte i sempre que el cos ho necessiti, i finalitzar disminuint el ritme de forma progressiva. Al finalitzar, és important realitzar estiraments i comprovar el temps empleat en la realització de la ruta amb la intenció de millorar.

Badalona, 16 de juny de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat