Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Badalona ret homenatge a Pompeu Fabra

Comparteix


09/03/2011, 14:00h. - culturaalcaldia

Durant l’acte es descobrirà una placa commemorativa al domicili on va viure l’autor del Diccionari general de la llengua catalana i fill adoptiu de Badalona

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta, assistiran aquest diumenge a l’homenatge que Badalona fa a Pompeu Fabra.

Els actes s’iniciaran diumenge, 13 de març, a les 12 hores, al monòlit dedicat a Pompeu Fabra, situat a la plaça de l’Assemblea de Catalunya davant l’edifici municipal El Viver, amb la intervenció del president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que parlarà sobre la llengua, la cultura i el país.

La comitiva continuarà, a les 12.20 hores, fins a la plaça de Josep Cortinas i Suñol on el filòleg Jordi Manent farà una exposició sobre l’exili de Pompeu Fabra i Odile Arqué recitarà el poema El meu poble i jo de Salvador Espriu.

Posteriorment, a les 12.45 hores, ja al carrer de la Mercè, 24, lloc on va viure l’escriptor, gramàtic i lexicògraf abans d’haver de marxar a l’exili l’any 1939, Coloma Lleal, catedràtica de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, explicarà l’entrada dels franquistes al domicili de Pompeu Fabra. Seguidament l’actor Andreu Solsona recitarà el poema Pel retorn per la dignitat, de Valentí Soler.

L’acte central serà a partir de les 13 hores, al mateix carrer de la Mercè, on es descobrirà una placa commemorativa i on l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta, i el president de l’Associació de Veïns del Centre, Josep Soler Amigó, faran els seus parlaments.

L’acte conclourà amb la interpretació de Senyor Sant Jordi per part de l’Orfeó Badaloní.

El carrer de la Mercè estarà decorat amb una vintena de paraules i definicions del Diccionari i amb el núvol de lletres provinent de l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom” realitzada amb un conjunt d’activitats paral·lels per part de l’Espai Betúlia en motiu de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona; Òmnium Cultural; l’Associació Cultural Pont del Petroli; la Taula de Cultura, l’Associació de Veïns del Centre, l’Orfeó Badaloní, Jordi Manent, Odile Arqué, Coloma Lleal i Andreu Solsona.

Badalona, 9 de març de 2011