Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Zones 30Amb l’objectiu de pacificar la ciutat, Badalona disposa de zones 30 a diferents barris de la ciutat. Les zones 30 es tracten de zones amb vies de circulació de tipus secundari-residencial on es manté la segregació de la calçada i la vorera i on es senyalitza tot el perímetre de la zona i en concret les entrades amb la limitació de velocitat a 30. Aquestes zones permeten la cohabitació de la bicicleta per la calçada, donada la restricció de la velocitat i sense necessitat d’habilitar carril-bici.

A Badalona, s’ha optat per fer petites actuacions que obliguin a la disminució de la velocitat de forma efectiva com per exemple elevant els passos de vianants a les entrades a la via, elevant la calçada a la meitat del carrer quan es tracten de vies molt llargues, passant l’estacionament de cordó a bateria per estretir el pas del vehicle.

Les zones 30 implantades fins a l’actualitat es troben a St Antoni de Llefià, Artigues, Sant Joan de Llefià, La Salut, Congrés, Can Solei, Casagemes, Canyadó, Manresà, Morera i Bonavista.

La senyalització que es pot trobar a una zona establerta com a Zona 30 és la següent:Comparteix