Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

L'AjuntamentL’edifici de la Casa de la Vila, obra de l’arquitecte municipal Francisco de P. del Villar Lozano, data de principis de la dècada de 1860. La Badalona d’aquella època era una vila de 12.000 habitants i el nou edifici acollia, a més de l’Ajuntament, una escola elemental, el laboratori, el jutjat municipal, el dispensari, l’habitació del conserge i el dipòsit de detinguts.

Amb el pas del temps i a mesura que Badalona anava creixent s’anaven plantejant noves necessitats i, per tant, els usos de l’edifici també van canviar ja que l’Ajuntament necessitava més espai per als serveis municipals. L’escola, el dispensari, la presó preventiva... es van traslladar i la distribució interna de les diferents plantes es va modificar. L’aspecte de la façana exterior de l’edifici s’ha mantingut gairebé igual al llarg de tot aquest temps amb petites modificacions.

Coincidint amb l’arribada del segle XXI, la Casa de la Vila va ser renovada completament. La remodelació va permetre la integració dels porxos de l’edifici amb la plaça de la Vila, l’obertura de la planta baixa als ciutadans i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. L’edifici actual presenta una distribució dels espais més racional. La modernitat conviu amb elements que pel seu valor històric i patrimonial són emblemàtics de la ciutat com el Saló de Plens i el despatx d’Alcaldia.

El mes de juny de l’any 2007 obria les seves portes el nou edifici d’oficines municipals El Viver situat a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12. Des d’aquell moment, els treballadors municipals i els ciutadans i ciutadanes que hi acudeixen diàriament disposen d’unes instal·lacions modernes, funcionals i accessibles. Es tracta d’un edifici de sis plantes d’oficines i dues plantes subterrànies destinades a un aparcament públic de 220 places.

La seva entrada en funcionament ha permès concentrar en aquest edifici la major part dels serveis municipals. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes poden fer a l’edifici El Viver totes les gestions administratives relacionades amb els serveis de Cementiris, Ciutadania i Convivència, Cultura, Defensa del Consumidor, Educació, Esports, Estadística, Informació, Junta Arbitral de Consum, Medi Ambient, Mercats, Padró, Registre General, Serveis Socials, Salut, Urbanisme i Via Pública, entre altres.

Una característica important del nou edifici és el sistema d’energia solar instal·lat a la seva façana sudest. Aquesta instal·lació és un exemple de l’aposta d’aquest Ajuntament pel foment de l’energia solar. Mitjançant els seus 230 mòduls fotovoltaics, aquesta instal·lació protegeix l’edifici de l’excés de radiació solar i aconsegueix un estalvi considerable en climatització. D’altra banda, actua com a element generador d’energia elèctrica.


ComparteixGuia de la ciutat
Gestió de tributs
Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat