Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona s’afegeix a la campanya #corqueviu amb motiu del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites

Comparteix


02/12/2018 11:00 PM - sanitatparticipació

L'Associació i la Fundació de Cardiopaties Congènites ajuda i assessora les famílies que tenen algun membre amb aquesta patologia

Considerada ara una malaltia de llarga durada, a Catalunya s'estima que hi ha 40.000 persones amb cardiopatia congènita

L’Ajuntament de Badalona s’afegeix a la celebració demà, dimecres 14 de febrer, del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites donant suport a la campanya #corqueviu promoguda per l'Associació i la Fundació de Cardiopaties Congènites.

Ambdues entitats han posat en marxa una campanya perquè fins al 18 de febrer les xarxes socials s’omplin d’imatges que mostrin el dia a dia de les persones que tinguin o no una cardiopatia congènita i vulguin mostrar la seva vida, allò que els defineix, aquelles persones, aquells moments i aquelles coses que els acompanyen diàriament.

En l'actualitat, gràcies als avenços mèdics, els cardiòlegs especialitzats en cardiopaties congènites, poden focalitzar el seu esforç i expertesa en les repercussions que els tractaments i les intervencions quirúrgiques tenen als seus pacients. Fa poc més de 30 anys, els cardiòlegs només podien centrar-se en la supervivència d'aquests infants. Avui, aquests infants creixen i arriben a ser adults. A Catalunya s'estima que hi ha 40.000 persones amb cardiopatia congènita de les quals 20.000 ja han arribat a l'edat adulta.

La cardiopatia congènita ja és considerada una malaltia de llarga durada. No obstant, només un 20% dels adults amb cardiopatia congènita controla mèdicament la seva patologia o segueix un tractament. Amb aquest nou escenari, la tasca de metges especialitzats, hospitals de referència i l’AACIC CorAvant, (Associació i Fundació de Cardiopaties Congènites), convergeix en un objectiu comú: treballar per unificar criteris i mètodes per tal de pal·liar l'impacte de les repercussions en la vida quotidiana d'aquestes persones i contribuir a la millora de la qualitat de vida.

A Badalona, l'AACIC CorAvant vetlla per les persones que tenen una cardiopatia congènita i les seves famílies, assessorant-les i acompanyant-les en funció de les necessitats que tenen i està atenta a les seves inquietuds i possibilitats. Des de la seva creació l’AACIC ha atès 86 famílies de Badalona i s’ha fet assessorament i formació tutorial a 18 escoles de la nostra ciutat.

Per a Francesc Ribot, 5è tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, “és molt important que la ciutadania de Badalona puguin trobar entitats com l’AACIC que estan al costat dels infants i dels pares per oferir-los acompanyament i ajut i, plegats, trobar respostes a les diferents necessitats que van sorgint com ara haver d’enfrontar-se al diagnòstic, possibles intervencions quirúrgiques, la tornada a casa, l’adaptació escolar o la inserció laboral”.

Campanya #corqueviu

La campanya #corqueviu és l'evolució natural de la campanya que es va endegar l'any passat #corquecreix. El Cor que creix és un cor actiu, un cor que viu i que vol mostrar-se al món.

Com sumar-se a la campanya?

• Comparteix una fotografia del teu dia a dia a les teves xarxes socials.

• Afegeix-hi les etiquetes #corqueviu #cardiopatiescongènites

• Si vols, explica’ns que expressa la teva fotografia.

• Etiqueta a l'AACIC a la teva fotografia perquè la puguem compartir:

Twitter: @Coravant

Instagram: aacic.coravant

Facebook: facebook.com/aacic

Badalona, 13 de febrer de 2018