Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Terratrèmol a Xile


Ajut humanitari i d'emergències

Terratrèmol Xile


El passat 27 de febrer de 2010 Xile es va veure afectat per un terratrèmol de magnitud 8,8 que ha anat tenint més d’un centenar de rèpliques, moltes de les quals han estat superiors 6 graus. Un consegüent tsunami va afectar al port de Talcahuano tot provocant greus danys humans i materials a la zona. Les regions més afectades van ser Valparaíso, Libertador, O’Higgins, Araucania, Bío Bío i Maule. Els primers balanços parlaven de prop d’un miler de morts, dos milions d’afectats i més de 500.000 habitatges malmesos.

Per ajudar a la reconstrucció de les regions afectades pel terratrèmol, l’ajuntament de Badalona va fer una aportació de 3.000€ que es van canalitzar a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per donar suport a un projecte de reconstrucció.

Les estretes relacions que l’ajuntament de Badalona manté amb municipis Xilens, en el marc de projectes de cooperació internacional, permet que es pugui donar un suport més directe i focalitzat als projectes que els propis municipis de la regió porten a terme per ajudar els pobles veïns.

L’acompanyament a la població xilena resident a Badalona es va fer per mitjà de facilitar, durant els primers dies posteriors a la catàstrofe, la comunicació telefònica per poder localitzar familiars que viuen en les regions afectades, així com proveir-los d’adreces virtuals habilitades pel mateix govern xilè i mitjans de comunicació del país, per localitzar i identificar familiars desapareguts.


Comparteix