Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Projecte LECXITVols ser voluntari o voluntària?

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a la millora de la seva comprensió lectora.

La clau de LECXIT està en fomentar l’hàbit lector dels nens i nenes a partir d’activitats lúdiques, gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn. LECXIT funciona amb la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana.

També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics. El projecte, emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn (Ajuntament de Badalona i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya)  estableix vincles amb entitats i agents comunitaris de l'entorn de l'escola. Un d’ells, com exemple, és la Biblioteca de Llefià Xavier- Soto, qui juga un paper molt important dins d’aquest projecte.

LECXIT es va iniciar a Badalona fa 4 anys a través d’una experiència a l’escola Antoni Botey i aquest curs ja són 4 les escoles acollidores del projecte: Antoni Botey; Josep Carner, Montigalà i Pere de Tera. També s’han implicat quatre instituts i centres de secundària que adrecen joves voluntaris/es a aquesta activitat: Jesús Maria, Júlia Minguell, SI Badalona i Ventura Gassol.

Si vols participar com a voluntari/ a del projecte:

+ INFO: 93 483 29 61 (matins)

lecxitbadalona@gmail.com

serveiseducatius.xtec.cat/badalona


Comparteix