Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El Comerç Just, el Consum Responsable i la Banca Ètica


Participació solidàriaEl Comerç Just té una llarga tradició de treball a Badalona. La Mesa de Comerç Just del Consell de Solidaritat junt amb el departament de Cooperació fan un treball intens i continuat per oferir propostes al llarg de l’any.

Mocador Solidari de les Festes de Maig

Cada any per les Festes de Maig de Badalona, el Mocador Solidari simbolitza la participació de la ciutadania a les festes de la ciutat. Els Mocadors Solidaris s’elaboren amb criteris de Comerç Just.

Adquirint el Mocador Solidari a 1€ es participa en altres formes d’entendre i practicar l’economia per fer-la més ètica i responsable.

Amb la distribució de mocadors a les escoles es fa difusió dels valors i principis d’un comerç alternatiu i d’un consum més responsable entre els més joves. Un dossier destinat als centres educatius explica els criteris de producció en condicions dignes i de justícia social, així com les Finances Ètiques i l’Economia Solidària.

Festa del Comerç Just

És la trobada anual dedicada a donar a conèixer el comerç just, el consum responsable, les finances ètiques i el consum ecològic i de proximitat.

Està promoguda sobretot per les entitats que formen la Mesa del Comerç Just del Consell de Solidaritat: SETEM, Conosud, Casal d’Amistat amb Cuba, Intermon Oxfam, Fundació Ateneu Sant Roc.

En l’edició de l’any 2010 s’ha comptat amb la presència de cooperatives de consum ecològic i de consum de productes de proximitat de Badalona: Cooperativa de Consum Naps i Cols, Cooperativa de Consum El Garrofer, Cooperativa de Consum Cal Fideuer.

I també d’entitats de la banca ètica informant i oferint els seus serveis: Oikocredit, FIARE.

Altres entitats que van participar a la Festa del Comerç Just: Ideas, Mercasol, Alternativa 3.

Badalona amb el Comerç Just

Es tracta d’una campanya organitzada per tres entitats de la ciutat, Intermón-Oxfam, Setem i Conosud, membres de la Mesa del Comerç Just del Consell de Solidaritat. Amb la presència de representants dels respectius projectes internacional d’aquestes entitats, es vol donar a conèixer les condicions laborals i comercials en països del Sud i les alternatives per a un comerç internacional més igualitari.

Compra Pública Responsable

L’Ajuntament de Badalona forma part des de l’any 2004 de la Xarxa de Compra Pública Ètica a Catalunya formada per vàries administracions públiques, entre les quals es troba el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència Catalana del Consum, els ajuntaments de Manresa, Barcelona, etc. Aquestes institucions estan compromeses en la compra pública ètica de roba i tèxtils

Des de l’any 2008 els edificis municipals disposen de màquines automàtiques expenedores de begudes calentes i aliments que ofereixen productes elaborats seguint criteris de Comerç Just, com el cafè i el sucre, i mediambientals i d’alimentació saludable.


Comparteix