Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Amèrica Llatina: de Nicaragua a Xile


Banner Cooperarció AjuntamentBadalona ha tingut relacions de cooperació amb ciutats de diverses regions del món, però per tradició i compromís històric, Centramèrica i el Carib han estat les regions amb les que s’ha mantingut una vinculació més estreta.

Peñalolén, Regió Metropolitana de Santiago, Xile (2007)

Aquesta col·laboració permet treballar aspectes de la inclusió, la participació ciutadana i la gestió mediambiental per tal de millorar la cohesió social.

S’ha creat una dinàmica d’intercanvi i entesa entre la ciutat de Peñalolén i Badalona pel fet que comparteixen trets propis de ciutats que pertanyen a grans àrees metropolitanes i també pel fet de compartir una visió semblant sobre el treball per a la cohesió social.

Holguín, Cuba (2001)

L’Ajuntament de Badalona i els representants de la Direcció de Cultura de la ciutat cubana d’Holguin van signar els acords d’intercanvi cultural entre ambdues ciutats. L’agermanament se centra en aquest l’àmbit i ha permès que en els darrers anys representants badalonins de les associacions flamenques hagin participat en festivals celebrats a Cuba i hi hagi un intercanvi en el camp de la dansa i el folklore dels dos països.

San Miguel del Padron, La Habana, Cuba (1992)

És un dels agermanaments històrics més antics de Badalona. Es varen portar a terme diferents actes protocol·laris, intercanvi de visites, reunions amb empresaris al BCIN, conjuntament amb la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Badalona, i diferents actes ciutadans amb partits polítics, sindicats i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona. En el terreny de la sanitat hi va haver intercanvis en investigacions avançades sobre VIH-Sida amb Can Ruti. Finalment en l’àmbit cultural es va signar un conveni entre el Jove Ballet Clàssic de Badalona i el Ballet Nacional de Cuba i la seva directora Alicia Alonso.

San Carlos, Nicaragua (1988)

La relació que Badalona va iniciar amb el poble de Nicaragua va ser el resultat d’una àmplia mobilització ciutadana i es va concretar formalment el juny de 1988 amb l’acord d’agermanament que van signar els dos municipis.

Als anys noranta l’acord va permetre materialitzar el suport a un projecte urbanístic de construcció del mercat municipal i del malecón, que va rebre les aportacions econòmiques de Badalona i d’altres ciutats europees agermanades amb San Carlos així com de la Comissió Europea.

Deu anys després de la signatura del conveni, l’huracà Mitch va fer que es reactivessin les relacions amb Nicaragua ja que la ciutadania de Badalona i el mateix Ajuntament van iniciar un projecte d’urbanització al barri de los Lirios, a Chichigalpa. Es van refer les cases del barri que havien quedat destruïdes a causa d’una esllavissada de fang que va colgar el barri sencer.


Comparteix