Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Ajut humanitari i d'emergència


Ajut humanitari i d'emergències

Carregament d'emergència per Haití


Per tal de donar resposta humanitària a situacions d’emergència provocades per catàstrofes naturals, l’Ajuntament de Badalona activa tres tipus de dispositius:

1. Realitza una primera aportació econòmica destinada al projecte acordat en el sí del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència (CCAHE). Aquesta aportació es canalitza a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), associació de municipis que orienta les polítiques de cooperació al desenvolupament dels ajuntaments catalans i que, en el cas de l’ajut humanitari, aplega els esforços econòmics per tal de guanyar en eficiència i arribar més fàcilment sobre el terreny.

2. Es fa una crida a les ONGD del Consell de Solidaritat i Cooperació de la ciutat per saber quines d’aquestes entitats tenen projectes a la regió afectada i veure la possibilitat de donar-hi suport.

3. Es consulta al padró per saber quantes persones originàries de la regió afectada viuen a Badalona i oferir-los el suport en forma de línia telefònica oberta i controlada durant els primers dies per tal de poder contactar amb els familiars quan és difícil de localitzar-los per altres vies.

El passat any 2010 es van donar algunes de les catàstrofes més importants dels darrers anys, afectant a milers de persones. El darrer d’aquests fenòmens, les inundacions al Pakistan, ha tocat de prop la nostra ciutat pel fet que comptem amb un bon nombre de població procedent de les regions pakistaneses afectades.


Inundacions al Pakistan

Terratrèmol a Xile

Terratrèmol a Haití

Comparteix