Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona arriben a la seva XXV edició

Comparteix


24/03/2011, 0:00h. - educaciómedi ambient

En aquest quart de segle més de 1.300 alumnes de la ciutat han presentat 1.200 treballs de recerca

Dimecres i dijous que ve, 30 i 31 de març, es celebra al Badalona Centre Internacional de Negocis (polígon les Guixeres, s/n.), les XXV Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari de Badalona.

En aquest quart de segle d’història d’aquestes Jornades més de 1.300 alumnes de la ciutat, i alguns de fora, han presentat més de 1.200 treballs de recerca i hi han assistit 13.000 persones.

Recordem que les Jornades Científiques que s’organitzen a Badalona consisteixen en una exposició pública dels treballs d’investigació duts a terme per l’alumnat de la ciutat. Aquesta exposició oral va adreçada, principalment, a alumnes de primer de batxillerat i cicles formatius, al professorat i a la comunitat educativa en general.

Les Jornades, que han anat creixent en qualitat i diversitat, van iniciar-se el curs 1986-87 quan el professorat de diversos seminaris de l’Institut La Llauna va plantejar-se la realització d’unes jornades on l’alumnat pogués exposar els treballs d’investigació que havien realitzat seguint la metodologia científica. En aquell moment s’hi van presentar onze treballs i se’n va fer una valoració molt positiva.

Enguany hi participaran seixanta-un alumnes provinents de dotze centres educatius diferents i es presentaran cinquanta treballs de recerca de diverses àrees: ciències socials, ciències experimentals, tecnologia, llengua, matemàtiques, història, literatura, art.

Actualment l’organització i dinamització de les Jornades les porten a terme l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins (que depenen de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat), l’Àrea d’Educació i Serveis Ciutat de l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona de la Generalitat de Catalunya conjuntament.

El regidor de l’Àmbit de Govern, Ferran Falcó, serà l’encarregat d’obrir la primera sessió de les XXV Jornades Científiques de Badalona dimecres, 30 de març, a les 9.30 hores.

El tret de sortida del segon dia anirà a càrrec del regidor de l’Àrea d’Educació i Serveis Ciutat, Josep Duran, dijous 31 de març, també a les 9.30 hores.

Badalona, 24 de març de 2011